Arkivens Dag 2020

Lördag 14 novemberArkivens dag logga

Årets nationella tema: Svart på vitt

Den 14 november öppnar vi dörrarna för årets Arkivens dag under temat "Svart på vitt". Arkivens dag har sedan 1998 arrangerats i Sverige som ett nationellt arrangemang för att väcka intresse för mångfalden i arkiven, arkivens verksamhet och för att värna om demokrati och det fria ordet.

I Skåne arrangeras Arkivens dag arrangemang på flera platser i Skåne. Sidan kommer uppdateras ända fram till datum för årets Arkivens dag.

Mer information om lokala program och aktiviteter publiceras på webbplatsen för den nationella samordningen www.arkivensdag.nu

 

Information särskilt till arrangörer 2020

Nätverksträff
Tid: 10 september kl. 14.00.
Mötet hålls digitalt i Microsoft teams och länk förmedlas via inbjudan.

Uppgifter till Arkivens dags nationella webbplats - www.arkivensdag.nu - kan lämnas till via webbplatsens anmälningsformulär.
För arrangörer länk till anmälningsformulär av program 

OBS! Viktigt att ange tid och plats med adress. Gärna uppgifter om kontaktperson och det går också bra att länka till eventuell programfolder eller webbplats. Hör av er till regional samordnare med eventuella frågor!

En utvärderingsenkät som utgår från en nationell förlaga för 2020 års arrangemang går ut till nätverket c:a en vecka innan Arkivens Dag.

Har ni frågor och funderingar får ni mycket gärna höra av er till oss i den regionala samordningen.

Kvinna med rockring

Är er organisation intresserad av att genomföra och delta i aktiviteter under Arkivens Dag? 

Kontakta oss gärna! Skånes Arkivförbund svarar för den regionala samordningen av Arkivens Dag i Skåne.