På Varje Plats

På Varje Plats...

 var du än befinner dig, finns massor av spännande berättelser. Överallt, kring varje skola, är landskapet fyllt av samhällskunskap, matte, teknik, idrott, historia, bild, språk – hela läroplanen finns där ute. Är du nyfiken på hur du kan arbeta med din skolas närmiljö? Ta en titt i vårt skolmaterial kopplat till På Varje Plats. Här hittar du tips på hur du kan arbeta med järnvägssamhället, äldre kyrkor, medeltida borgar, forntiden och mycket annat.

Tveka inte att ta kontakt med oss så hjälper vi dig och dina kolleger att hitta de bästa platserna för det ämne eller tema ni vill arbeta med. Vi tar hjälp av olika arkiv och databaser, hembygdsföreningar och byalag i arbetet med att ta fram material. 

I flik här bredvid finns en introduktionsfilm om På Varje Plats samt fyra temafilmer. Här finns också en flik med handledningar till olika övningar som kan göras på varje plats.

Vilka berättelser och ämnen finns kring din skola? Tag kontakt med Arkivförbundets arkivpedagog Caroline Lind så hjälper hon dig!
telefon: 073 051 08 23, e-post: caroline.lind@skanearkiv.se

På Varje Plats är framtaget i ett samverkansprojekt mellan de fyra organisationerna Skånes Arkivförbund, Trelleborgs Museer, Regionmuseet Skåne och Skånes hembygdsförbund med projektmedel från Region Skåne och Kulturrådet.

På varje Plats, samarbetsorganisationer och bidragsgivare